Aar Rijn en Gouwe Show in Nieuwkoop, 10 en 11 oktober 2008
Dit jaar hebben wij voor de eerste keer ingeschreven op de Aar Rijn en Gouwe Show in Nieuwkoop, wij kregen al jarenlang een vraagprogramma van deze show, maar hebben er nog nooit ingeschreven. Normaal gesproken zitten wij, al een jaar of 11, rond deze datum op de Kleindierenshow in Purmerend, maar deze show is helaas van een Open Tentoonstelling naar een Verenigingstentoonstelling gegaan, waardoor wij er niet meer konden inschrijven.

Omdat we ook dit jaar weer het vraagprogramma kregen van de Aar Rijn en Gouwe show, hebben we er voor de eerste keer ingeschreven. Wat een leuke en mooie show. Het werd gehouden in een mooie lichte en grote hal waar alles overzichtelijk stond opgesteld. Een knuffelhoek voor de kinderen, een bar met gezellig terras, en ook de kooien van de dieren waren mooi aangekleed met diverse bloemstukken.

In totaal waren er 550 dieren ingeschreven waarvan 37 Nederlandse Hangoor Dwergen. Wij zelf hadden 19 NHD-en bij ons in 5 verschillende kleuren. Ook hadden we 14 watervogels bij ons. Op vrijdag 10 oktober was de officiŽle opening waarbij wij uitgenodigd waren omdat wij in de Hoofdereprijzen waren gevallen. Ook onze zoon Dudley won een Hoofdereprijs met het fraaiste konijn van een jeugdlid. Wij hadden de Fraaiste Niet Gedomesticeerde watervogel van de show, met onze Brasiltaling vrouw oud.

Van de Nederlandse Hangoor dwergen hadden we ook de fraaiste met een jonge Midden Blauw Marter ram van april. De tweede, derde en vierde plaats waren ook van ons, alledrie konijngrijze rammen en Dudley werd 5e met zijn mooie chinchilla bonte voedster.

Overzichtsfoto's
Onze 7-jarige Gele Boomeend man, deed ook weer mee, hij haalde een ZG

Baikaltaling vrouw oud, kreeg een ZG

Onze Laysantaling, vrouw oud, kreeg een F, haar mannetje ernaast haalde een ZG
En ook onze jonge Laysantalingen (uit het nestje van dit jaar) mochten voor het eerst mee naar de show. Links een vrouwtje (15136) haalde een ZG. Haar broers ernaast (15137 en 15134) haalde ook alletwee een ZG. We hadden er in totaal 6 mee waarvan we 5 ZG hadden en 1 G.

Ons koppeltje Brasiltalingen, links de man, hij haalde een ZG. Rechts het vrouwtje die met een dikke F de Fraaiste Niet Gedomesticeerde watervogel van de show werd!

Chilitaling vrouw oud haalde een ZG

En ook onze logeer Nijlgans hadden we ingeschreven! Zij zat in een prachtig grote kooi aan een breed gangpad. Let vooral ook op de aankleding! Zij haalde een mooie ZG.

Onze jonge midden blauw marter ram, 8LK-426, haalde een F met 95 punten. Hij werd Fraaiste Nederlandse Hangoor Dwerg.

De tweede plaats ging naar de 7LK-632, konijngrijs ram oud. Een 1eF met 95 punten

De derde plaats was voor 8LK-421, konijngrijs ram jong, 1e F met 95 punten

En dan de vierde plaats. Konijngrijs ram oud, 7LK-411. Een 2e F met 95 punten

Konijngrijs voedster jong, 8LK-427, haalde een G met 90 punten
Konijngrijs voedster jong, 8LK-537, haalde een ZG met 94 punten

Ijzergrauw ram jong, 8LK-639, haalde een G met 91 punten. Hij laat het nog afweten in zijn gewicht, maar wordt zeker een mooie ram

We hadden nog een jong midden blauw marter rammetje mee, 8LK-652, hij kreeg met 92 punten een ZG. Hij is nog jong, maar was in het nest al veelbelovend. Als hij wat verder is uitgegroeid zal hij misschien nog wel in aanmerking kunnen komen voor een hoger predikaatje........

Ook Edwin Langejans en Wil vd Zalm kwamen even een kijkje nemen op deze show. Ze vonden het erg leuk en zijn zeker van plan volgend jaar ook in te schrijven!

Vrijdagavond op de prijsuitreiking. Marlies neemt de beker in ontvangst voor de Fraaiste Niet Gedomesticeerde watervogel

En dan het uiteindelijk resultaat van de show! Twee bekers voor de eenden en vier voor de konijnen!

Op de site van Nieuwkoop en omstreken zijn nog meer foto's te zien van deze show inclusief de uitslagen van de andere diergroepen. Klik bij evenementen op Aar Rijn en Gouwe show 2008