Bollenstreekshow in Lisserbroek, 19 t/m 21 november 2009
Zo dichtbij huis hebben we nog nooit een show gehad! Normaal noemen we de Bollenstreekshow altijd al een "thuiswedstrijd", omdat het al die jaren in Lisse werd gehouden, en ook omdat het georganiseerd wordt door onze eigen vereniging PKV Lisse e.o. maar nu werd het gehouden in de prachtige hal van De Ree Holland BV, een paar huizen verderop. Reden genoeg dus om maar eens lekker een week vrij te nemen van het werk en de show van het begin tot het eind mee te mogen maken. Op maandag 16 november begon de opbouw, dinsdag en woensdag bestonden uit de puntjes op de i zetten en woensdagavond kwamen de fokkers de dieren brengen. Donderdag vroeg uit de veren want om 07.00u begon de keuring al. Eric en ik waren aandrager en schrijfster bij Keurmeester Martin Kok en tijdens de keuring kwamen mooie dieren voorbij. Donderdagavond de officiële opening en prijsuitreiking en vrijdag de hele dag voor publiek geopend. Die dag kwamen de scholen en verzorgingstehuizen op uitnodiging van de vereniging een kijkje nemen, wat erg leuk was. Zaterdag alweer de laatste dag en nadat alle fokkers met hun dieren huiswaarts keerden, begon het afbreken alweer. Ook dat ging razendsnel en voordat we het wisten zaten we om 22.30u in een hele lege en stille hal een drankje te drinken op de gezellige show. Voor foto's van de opbouw en achter de schermen klik je hier.

Maar nu het dierenaantal. In totaal zaten er 1251 dieren op de show. Daarvan waren er 150 Nederlandse Hangoor Dwergen. Wij hadden er zelf 57 mee, en ook nog 7 watervogels. De districtshow van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club was ook dit jaar weer ondergebracht op de Bollenstreekshow, dus de punten tellen weer mee voor het clubkampioenschap.

Over de resultaten zijn we erg enthousiast. Bij de NHD-en hadden wij 11 keer een F, en ook bij de watervogels zat er nog één. En wat is een Bollenstreekshow zonder amaryllissen? Dus wij gingen naar huis met 12 prachtige amaryllisbollen! En daar bleef het niet bij!

We hadden de Fraaiste Nederlandse Hangoor Dwerg, met een midden sepia marter voedster, 9LK-632, zij haalde een F 96,5.                                 En ook was er nog een mooie verrassing voor ons tijdens de prijsuitreiking. Sinds het overlijden van Chris Broos 4,5 jaar geleden is er een herdenkingsprijs in het leven geroepen. Dit is de Chris Broos herdenkingsbeker en die gaat naar degene met de Fraaiste Collectie NHD. Hierbij telt het hoogste aantal punten van 4 nederlandse hangoor dwergen van één inzender. De vier voorgaande keren ging deze beker welverdiend naar de fokkers Peter de Groot (2x), Combinatie Bonder-Adriaanse en vorig jaar kreeg Wijnand van Leeuwen hem. Ons streven was om hem ook een keer te mogen winnen, niet alleen voor de eer, maar ook omdat wij Chris Broos hebben gekend en hij een Lisserbroeker was.  Dus wij zaten nietsvermoedend bij de prijsuitreiking totdat Voorzitter Co Korsuize over Chris Broos begon. Hij vertelde hoeveel deze man voor de vereniging betekende en altijd goede ideeën had. Wij verwachtten niet dat wij hem hadden gewonnen, maar niets bleek minder waar toen Co onze naam omriep. Dus nu zijn wij de trotse eigenaar van de Chris Broos herdenkingsbeker, deze krijgt een speciaal plekje in de bekerkast!

Maar nu genoeg verteld, we gaan naar de foto's!

De aankondiging van de show

Gele Boomeend man haalde een ZG 93
Grote Brasiltaling vrouw haalde een ZG 93
Laysantaling man kreeg een ZG 95
Laysantaling man kreeg helaas een O omdat hij mank loopt
Laysantaling vrouw kreeg een ZG 92
Zomertaling man kreeg een ZG 95. Is op kleur nog niet te beoordelen omdat hij zijn mooie verenpak nog niet aan heeft
Zomertaling vrouw kreeg met 96 punten een F
Konijngrijs

Konijngrijs ram, 8LK-633, haalde een 1eF 95

Konijngrijs voedster, 9LK-323, haalde een 1e F 95,5

Konijngrijs voedster, 9LK-538, haalde een 2eF 95,5

Konijngrijs voedster, 9LK-434, haalde een 3e F 95
Konijngrijs bonte ram, 8LK-903, haalde een 1e F 95,5
IJzergrauw

Konijngrijs voedster 9LK-740 (C-klasse) haalde een 1ZG 94

Man oud, 8LK-539 haalde een 1e F 95
Man jong, 9LK-628, haalde een 1e F 95,5
Voedster jong, 9LK-630 (C-klasse) haalde een ZG 92
Voedster jong, 9LK-629 (C-klasse) haalde een 2e ZG 93
Deze jonge voedster, 9LK-741 kwam als fraaiste van de keurmeester in de C-klasse op tafel. Zij haalde een 1eF 96.

Hier moet ze het opnemen tegen andere konijnen uit de C-klasse, helaas is ze het niet geworden, maar het is al een hele prestatie om op die tafel te komen!
Blauwgrauw

Onze blauwgrauwe ram, 9LK-348, kreeg een 1eF 96,5! Daarmee werd hij Fraaiste NHD op 3 na.
Zwart                         &                         Wit

Zwarte ram, 9LK-613, haalde een 1eZG 92
Witte ram, 9LK-614, haalde een ZG 93,5
Sallander
Bruin
Zwartgrannen

Sallander voedster, 9LK-626, kreeg een ZG 92

Zwartgrannen (NE) voedster 9LK-623 kreeg 89 punten (G)

Bruine ram (NE), 9LK-737, kreeg 95,5 punt (1eF)
Midden Blauw Marter

Ram, 8LK-426, kreeg een 1ZG 93
Ram, 8LK-652 haalde een G 89
Ram, 9LK-436, kreeg een 1ZG 94

Ram, 9LK-437 haalde een G 90
Ram, 9LK-648, kreeg een 2ZG 93
Voedster, 9LK-617 kreeg een G 89,5

Voedster, 9LK-540 kreeg een V 88,5
Midden Sepia Marter

Hier wordt onze midden sepia marter voedster, 9LK-632, bekeken en vergeleken met de andere Fraaiste NHD van de verschillende keurmeesters. De strijd ging tussen een wit roodoog, een wit blauwoog, onze msm en een blauwgrauwe ram van ons. Fraaiste NHD werd onze msm voedster, met als tweede de wit roodoog, derde de wit blauwoog en vierde onze blauwgrauwe ram (9LK-348)!
Omdat zij Fraaiste in haar ras was kwam ze natuurlijk ook op de eindkeuring met alle andere fraaiste dieren van hun ras. Daar heeft ze het nog best ver geschopt, want uiteindelijk werd ze derde van de hele show!
Dit is ze, de 9LK-632, met een F 96,5 op zak!

En dan de prijzen! Voor alle F-en 12 amaryllisbollen, de rechterbeker is de Chris Broos herinneringsbeker, de linker beker is de beker voor de Fraaiste NHD, het vogelhuisje is voor de Fraaiste van de keurmeester, en de drie standaardjes zijn voor de Fraaiste NHD op 3 na, de Fraaiste NHD in midden blauw marter en de Fraaiste NHD in midden sepia marter.
En hier dan de Chris Broos Herinneringsbeker voor de Fraaiste Collectie NHD!