Nestje met 2 konijngrijze en 1 chinchilla, geboren 7 april 2007.
Dit is wel een heel bijzonder nestje voor ons, omdat er één chinchilla tussen zit. De vader van dit nestje is kleurzuiver konijngrijs (6LK-643) en de moeder is een konijngrijze voedster van vorig jaar (6LK-642). Zij is echter een kruising tussen een konijngrijze voedster (5LK-590) en een zwartgrannen ram van ons (5BN-801).  Uiteraard waren wij ervan op de hoogte dat er dus meerdere kleuren uit konden komen, waaronder chinchilla. Dus een echte verrassing was dit niet, maar wel bijzonder. Wij hebben nog nooit chinchilla in de stal gehad, maar wel altijd erg mooi gevonden. Nu blijkt dat ze zo jong in het nest al prachtig van kleur zijn!

Op deze foto's zijn ze 7 dagen oud.

Het is een ontzettend leuk nest om te zien, en ze groeien goed. Op deze foto's zijn ze 14 dagen oud.

 

Even alleen het chinchilla jong op de foto. Het is een prachtig klein propje en op deze foto's is het 20 dagen oud.

 

Op de bovenstaande 6 foto's is het nest 32 dagen oud, oftewel 4,5 week.

7 weken oud

Konijngrijs rammetje, 7LK-406, op een leeftijd van 6 maanden.

Een konijngrijs rammetje uit dit nest, 7LK-406, op de jongdierendag van PKV Lisse, daar haalde hij een ZG. Ook de week ervoor op de jongdierendag van de NHDC haalde hij een ZG

De chinchilla voedster (7LK-404)  bleek bruinchinchilla te zijn en is verhuist naar collega-fokster Silly Knopper. Zij fokt o.a. ook bruin en kan haar goed gebruiken.Op deze foto is ze 6 maanden oud en zoals duidelijk te zien is heeft ze al een flinke wam.