Jongdierendag van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club in Veenendaal, 29 augustus 2009

Mijn tweede tentoonstellingsseizoen als fokker van Nederlandse Hangoor Dwergen gaat van start in Veenendaal, op de jongdierendag van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club. Een grote hal vol met alleen maar Nederlandse Hangoor Dwergen in allerlei kleuren. In totaal zaten er 767 dieren en ik had er 10 ingeschreven. Ik heb dit jaar hele leuke jongen gefokt en ik was reuze benieuwd wat de keurmeesters ervan vonden.

Aan het einde van de dag werden alle beste dieren van de jeugdleden op tafel gezet en daar zat er ook één van mij bij. Toen begon de eindkeuring en mijn rammetje werd zelfs derde! Met hem heb ik dus de eerste beker van dit seizoen gewonnen! Een erg mooi begin!

Hier twee zusjes, wat ik zelf toch wel de mooiste bonten van dit jaar vind. Links de 9LK-464, zij haalde een ZG met 92,5 punt. Rechts de 9LK-463, zij kreeg helaas een DIS omdat haar tatouage onleesbaar is (wel 90,5 punt gekregen).

Dan twee bonte broertjes. Links de 9LK-545, hij haalde een ZG met 92 punten en rechts de 9LK-544, hij kreeg een O omdat hij op zijn linker achterbeen een kale plek had aan de binnenkant

Voedster, 9LK-460, kreeg een O omdat ze te donker is

Voedster, 9LK-634, kreeg een ZG met 93,5 punt

Voedster, 9LK-636, kreeg een V met 88 punten

Ram, 9LK-633, hij kreeg een DIS vanwege de onleesbare tatouage, maar zou wel 93 punten hebben gehad, dus een ZG

Ram, 9LK-635 kreeg een G met 90,5 punt

En hier zit dan mijn beste ram, de 9LK-543.Hij kreeg een 1eF met 95,5 punten!Op de eerste foto in zijn kooitje, daarna komt hij met de beste dieren van de andere jeugdleden op tafel en op de rechterfoto zijn ze de punten aan het tellen die de keurmeesters zojuist hebben gegeven.

En hier heb ik net mijn beker in ontvangst genomen. En dit is hem dan!!!-------->>>

Het was een erg leuke dag en de jeugdleden mochten ook nog mee helpen met de verloting. We mochten de lootjes trekken en door de microfoon de nummers opnoemen, daarna gaven we dan de prijsjes aan de mensen met de winnende lootjes! Hieronder nog een foto van de verloting.