Aar Rijn en Gouwe Show in Nieuwkoop, 10 & 11 oktober 2008
Normaal gesproken zitten we dit weekend op de Kleindierenshow in Purmerend, maar omdat die show helaas een verenigingsshow is geworden konden wij er niet naar toe. Dus daarom kozen mijn ouders weer eens voor iets heel anders, en leuk dat het was! Het is de Aar Rijn en Gouwe Show in Nieuwkoop.

In totaal zaten er 550 dieren ingeschreven en 37 Nederlandse Hangoor Dwergen. Ik had 6 Nederlandse Hangoor Dwergen ingeschreven. Ze zijn op donderdag gekeurd en vrijdagmiddag kregen we een mailtje waarin stond dat ik in de Hoofdereprijzen was gevallen! Mijn ouders hadden ook een Hoofdereprijs dus zijn we 's avonds naar de officiŽle opening geweest wat heel gezellig was. De wethouder opende de show en reikte ook de prijzen uit.

Ik had het fraaiste konijn van een jeugdlid! Ik kreeg daarvoor een hele mooie grote beker.Die grote beker was de Hoofdereprijs en ik kreeg ook nog een kleinere beker met haar, dat was een ereprijs! Het was met mijn chinchilla bonte voedster 8LK-527. Zij kreeg van keurmeester Kok een mooie F. Deze voedster was op de vorige 2 shows ook al de beste en op de laatste show kreeg ik ook een beker met haar.

Overzicht van de hal waar de show gehouden werd

Mijn chinchilla bonte voedster, 8LK-527, die een F kreeg!

Dit is de zus (8LK-528) van bovenstaande voedster, zij is veel zwaarder en haar oren zijn een stuk longer. Zij kreeg een V

Dit is mijn chinchilla bonte rammetje, 8LK-470. Omdat hij te licht in gewicht was kreeg hij een O maar de rest van de beoordelingskaart zag er erg mooi uit, dus hij komt er nog wel!

Dit is Kris, 7HD-515, chinchilla ram. Hij kreeg een ZG

Hier kreeg ik mijn beker uitgereikt door de wethouder en de voorzitter van de show.
En dit zijn dan mijn twee prachtige bekers!
En hier nog even de uitslagen van de show;

Chinchilla man oud, 7HD-515            ZG

Chinchilla man oud, 7GY-623            Absent

Chinchilla bont, man jong 8LK-429     G

Chinchilla bont, man jong 8LK-470     O (te licht)

Chinchilla bont, vrouw jong 8LK-528  V

Chinchilla bont, vrouw jong 8LK-527  F

Zwart, man jong, 8LK-431                 V

Op de site van Nieuwkoop en omstreken kun je nog meer foto's bekijken van deze show. Ook staan de uitslagen er op van de andere diergroepen. Kijk onder het kopje Aar Rijn en Gouwe Show 2008