Bollenstreekshow PKV Lisse e.o., 19 t/m 21 november 2009 in Lisserbroek
Elk jaar gaan wij naar de Bollenstreekshow in Lisse en dan zeggen we altijd dat het zo lekker dichtbij is. Nu werd het gehouden in de bedrijfshal van De Ree Holland BV in Lisserbroek! Mijn ouders waren de hele week vrij om mee te helpen met opbouwen en ik kon na school iedere dag erheen lopen! En gezellig dat het was!

In totaal waren er 1251 dieren ingeschreven en ik deed weer mee aan de Provinciale Jeugdtentoonstelling van Zuid Holland. Van de jeugd zaten er 86 dieren en ik had zelf 9 Nederlandse Hangoor Dwergen mee. Ik had de Fraaiste NHD van een jeugdlid en won daarmee een mooi bekertje. Omdat Kris een 1e F 96 haalde kreeg ik ook nog een amaryllisbol en ook dit jaar kreeg de jeugd weer een mooie lauwerkrans aangeboden door Pieter Borst.

PKV Lisse nodigt elk jaar scholen en verzorgingstehuizen uit de buurt uit en dit jaar gingen we ook met mijn school voor het eerst naar de show! 's Ochtends gingen de groepen 1 t/m 4 en na de lunch gingen de groepen 5 t/m 8 erheen. We moesten ons in groepjes verdelen en werden toen door de medewerkers van PKV Lisse rondgeleid. Ik weet natuurlijk wel wat er allemaal te zien is op een show maar mijn klasgenoten wisten dit nog niet, dus vond ik het erg leuk dat zij eens konden zien wat er allemaal te doen en zien was op de show.

Dit is donderdag 19 november, Kris (7HD-515) zit op de eindkeuring tafel als Fraaiste Nederlandse Hangoor Dwerg tussen de andere konijnen van de Jeugdtentoonstelling. Ik weet niet meer op de hoeveelste plaats hij eindigde maar ik vond het al super dat hij er stond! Ik was net op tijd uit school, want toen ik aankwam stond hij al op tafel en hoorde ik dat hij een 1eF 96 had gehaald!

Hier zit Kris alweer in zijn kooi

Barnie, 8LK-644, haalde een ZG met 94 punten

Dit is de ram die ik van Leo Korshuize heb gehad, de 9AV-416, hij haalde een ZG 94,5

Beethoven, 8LK-470, haalde helaas een O vanwege onvoldoende oorvorm (ik denk dat de KM oordracht bedoelde.....) en hij vond ook dat Beethoven een wam had!?!?

Bont rammetje, 9LK-545, haalde een V 88

Bonte voedster, 9LK-463 haalde een O omdat de KM vind dat zij de tussenkleur mist

Haar zus, de 9LK-464, haalde een V 87

Chinchilla ram, 9LK-543, in de C-klasse. Hij haalde een V 88,5
En ook deze voedster, 9LK-634, zat in de C-klasse. Zij haalde een ZG 92

Dit is vrijdag 20 november, toen we met school naar de show waren. Hier zit ik met drie meiden uit mijn klas in de knuffelhoek met kuikens. Ook de jongens uit mijn klas vonden de kuikens leuk!

Dit was de lokatie van de show, aan de Ringvaart in Lisserbroek. En bij de brug op de linkerfoto woon ik!

Zaterdagochtend moest ik eerst nog een voetbalwedstrijd spelen met mijn team Kagia D3. Wij moesten tegen FC Lisse voetballen en hebben de wedstrijd gewonnen met 12-1! De Voorzitter van PKV Lisse, Co Korsuize, vond het daarom wel leuk om ons in de kleuren van FC Lisse en VV Kagia te laten schminken!

Later op de dag werd Co Korsuize "Co Nijn".

En dit is dan het resultaat van de show!
's Avonds hebben we nog geholpen met het afbreken van de show, wat erg leuk en gezellig was! Ik heb het stro bij elkaar geveegd en in de afvalcontainers geschept. De hal was gauw weer leeg en om 22.30u gingen we naar huis. Gelukkig was het de volgende dag zondag dus kon ik uitslapen! Volgend jaar ga ik weer helpen!