Rammenshow in Lisse, 20 februari 2010
Vandaag is het weer de beurt aan alleen de rammetjes. De voedsters zitten inmiddels gedekt, dus die mogen lekker thuis blijven. Deze rammenshow wordt georganiseerd door 7 verenigingen uit de buurt; Kleindiersportvereniging De Eendracht, KDS Rijnland Leiden, NKPV Noordwijk, Ons Aller Belang Nieuw Vennep, LPKV Leiden, Ko-Plu-Ko Katwijk en natuurlijk PKV Lisse en Omstreken.

In totaal zaten er 224 dieren ingeschreven waarvan 39 Nederlandse Hangoor Dwergen. Ik had mijn 4 rammetjes bij me, 3 chinchilla's en 1 chinchilla bonte.

De bezoekers van tuincentrum Overvecht konden de show niet missen! De aankleding was ontzettend mooi want ze hadden de vijver met nettenbouw neergezet, inclusief eenden, duiven en kippen!

Eerst was Kris, 7HD-515, aan de beurt. De keurmeester vond hem goed genoeg voor een ZG 92,5. Daarmee werd hij bij de eindkeuring van de konijnen van alle jeugdleden 3e!

Toen moest Sjoerd, 9AV-416. Hij kreeg nu voor de tweede keer een O vanwege een foutieve grondkleur.

Mijn andere chinchilla ram, 9LK-736, kreeg een V 88,5. Als hij wat zwaarder zou zijn zou hij misschien wel wat hoger uitkomen.
De keuring van mijn Chinchilla bonte ram, 9LK-545, hebben we helaas gemist, dus daar zijn geen foto's van. Hij deed het wel erg goed, want hij haalde een ZG 92,5!