Jongdierendag PKV Lisse e.o. 6 september 2008

 

Het overzicht

Ze zijn terug van weggeweest, onze midden blauw marters! Na jaren van niet geshowd te hebben, zitten ze weer als vanouds in de tentoonstellingskooien!

Onze ijzergrauw voedster, 8LK-335, die vorige week op de jongdierendag van de NHDC nog een F kreeg, moest nu naar huis met een O. Dit vanwege een (volgens de keurmeester) foutieve dekkleur.

Voedster blauwgrijs, 8LK-552, kreeg een V

Ram konijngrijs, 8LK-554, kreeg een V

Konijngrijze ram, 8LK-336, kreeg een G

Ram konijngrijs, 8LK-549, kreeg ook een G

Deze konijngrijze voedster van ons, 8LK-537, kreeg een ZG

Onze ijzergrauwe voedster, 8LK-555, kreeg een G

Jammer dat onze mbm ram, 8LK-653, niet met zijn koppie op de foto wilde, hij was te druk met de keuring, waar hij een G haalde. Doordat ze nog niet zijn doorgehaard missen ze de extremiteiten en het rugbandje nog.

En hier ons jonge mbm rammetje, 8LK-652, wij vonden hem zelf al de beste van de drie en dat bleek ook op deze keuring, hij kreeg een mooie ZG en heeft zeker potentie om in de toekomst een F te krijgen. Ook hij zit nog flink in de verharing.

En deze mbm ram van ons, 8LK-426, kreeg een V

Konijngrijze voedster, 8LK-427, kreeg een ZG

IJzergrauwe ram, 8LK-539, kreeg een ZG  Werd tevens het fraaiste konijn van de 5e en 6e maand

Midden sepia marter ram, 8LK-530, kreeg ook een ZG

Onze sallander ram, 8LK-545, kreeg een V

En deze beker kregen we voor de ijzergrauwe ram, 8LK-539

De prijswinnaars van deze dag

Vandaag zaten onze konijnen op de jongdierendag van onze eigen vereniging, PKV Lisse e.o. In totaal waren er 152 jonge dieren ingeschreven, waaronder konijnen, cavia's, kippen en duiven. Er zaten in totaal 40 nederlandse hangoor dwergen, waarvan er 22 van ons waren. Ook onze zoon had er 9 ingeschreven. Dat zijn er dus 31 stuks uit huize de Geus. Zoals altijd was het weer een hele gezellige dag. Uiteindelijk kreeg A Rotteveel de beker voor het mooiste konijn van de show, wij kregen de beker voor het fraaiste konijn van de 5e en 6e maand