Jongdierendag Nederlandse Hangoor Dwergen Club te Veenendaal, 25 augustus 2007
Vandaag is voor ons het tentoonstellingsseizoen officieel van start gegaan met de jongdierendag van de NHDC. Er was een record aantal inschrijvingen, de show telde maar liefst 833 Nederlandse Hangoordwergen. Wij hadden er zelf 13 mee genomen, waarvan 5 zwartgrannen in de niet erkende kleuren klasse zaten. Verder hadden we nog 1 wit roodoog (G), 1 ijzergrauw (G), 1midden sepia bruin marter (V) en 5 konijngrijs (F, 4 x ZG).

Aangezien wij in Januari willen gaan proberen de zwartgrannen erkend te krijgen, waren deze keuringen erg van belang. Over de uitslagen van de zwartgrannen zijn we erg tevreden en gaan we de erkenning met een goed gevoel tegemoet.

Dit is onze jonge zwartgrannen voedster, 7LK-332, en zij kreeg 85 punten. Helaas is ze wat ruim in de borst.

Ram zwartgrannen, 7LK-330, kreeg ook 85 punten

Ram zwartgrannen, 7LK-518, kreeg 92 punten.

Ram zwartgrannen, 7LK-517, kreeg 91,5 punten.

Voedster zwartgrannen, 7LK-331, kreeg 90 punten.

Onze wit roodoog voedster, 7LK-409, kreeg met 91,5 punten een G

Ram konijngrijs, 7LK-410, kreeg met 93,5 punten een ZG

Onze konijngrijze voedster, 7LK-414, kwam in de eregalerij terecht met 94,5 punten, wat een ZG is.

Overzichtsfoto.

Tja, en als je dan als Thrianta fokker met je ouders mee gaat en je tussen 833 NHD-en zit, speel je liever op je game boy!

Ook kwamen we met 1 konijn meer thuis dan dat we waren vertrokken en dat is deze ijzergrauwe ram die we gekocht hebben. Haalde met 94 punten een ZG.

De eindkeuring. 6 tafels met daarop van elke maand het beste dier.
Nog even overleg tussen de keurmeesters Vanhommerig, Stobbelaar en Vos.
En dan is de winnaar bekend. Een wit blauwoog van februari gaat vanavond met de beker naar huis!

De bekende kleindierfotograaf Willem Hoekstra was aanwezig om foto's te maken voor de nieuwe standaard. Ook maakte hij foto's in opdracht van de fokkers. Dat hij een zwartgrannen van ons op de foto zou zetten wisten we niet, maar gelukkig heeft Cato Schwering het opgemerkt en deze foto gemaakt! (Wie weet duikt deze foto wel ergens op binnenkort.......als nieuwe kleur??!!)

En dan valt, na 4 maanden het KleindierMagazine (nr 12-2007) op de mat en daar staat onze zwartgrannen dan in! Een mooi artikel met mooie foto's van Nederlandse Hangoordwergen!