Nest met 7 Laysantalingen en 3 Baikaltalingen, geboren tussen 9 en 11 juni 2008

Ons Laysantaling vrouwtje heeft ook dit jaar weer op dezelfde plek, achter de broedton, haar nest gemaakt. Zij heeft daar uiteraard zelf eitjes ingelegd, maar ook ons Baikaltalingen koppel hebben in datzelfde nest eieren gelegd. Het Baikal vrouwtje heeft echter geen dag gebroed, dat liet ze over aan het Laysan vrouwtje. Gek genoeg voelde ons Chilitaling vrouwtje, die zelf geen man meer heeft, zich ook erg verantwoordelijk voor al dit nageslacht, want zij heeft samen met het Laysan vrouwtje de eieren uitgebroed. Zij lagen dus elke dag met z'n tween op het nest en het Laysan mannetje stond op wacht. Het nest bestond uit 12 eieren.

Het nest met 12 eieren
Op 9 juni vond ik aan de vijverrand dit kuiken wat alleen met zijn pootjes uit het ei stak, gelukkig was het niet verder gelopen (gekropen) en in de vijver gevallen. Na het volledig uitkomen is hij onder de lamp gegaan. Daar bleek het een prachtige Baikal te zijn.

Vanaf dat moment kwamen snel de andere eieren uit. Alle 12 de eieren bleken bevrucht geweest te zijn! Wat een kraamkamer vol! Helaas heeft het 11e kuikentje het niet gered, maar met de andere gaat het erg goed. Terwijl ik dit schrijf is het 12e ei net uitgekomen en kan ik nog niet zien wat het is. Maar van de andere 11 zijn er 3 Baikaltalingen en 8 Laysantalingen.

Op bovenstaande foto's staan de Baikaltaling kuikens

En op deze drie foto's staan de Laysantaling kuikens
Helaas heeft het 12e kuiken het ook niet gered

De 10 kuikens doen het erg goed, ze zijn inmiddels 1,5 week oud

Klein filmpje waarin 5 kuikens al uit het ei zijn en er op dat moment nog twee kuikens proberen uit te komen

Filmpje waarin er al 9 kuikens uit zijn gekomen

De kuikens zijn nu 3 weken oud en beginnen al wat veren te krijgen.Elke dag mogen ze even naar buiten om even lekker de benen en de vleugels te strekken! Klik op het kleine fotootje voor een filmpje daarvan
Op bovenstaande foto's zijn ze alweer bijna 4 weken oud

Een baikaltaling op een leeftijd van 4 weken, zo kun je duidelijk zien hoeveel veren het kuiken al heeft
En hier n van de Laysantalingen, ook 4 weken oud, ze hebben nog niet zoveel veren als de baikaltalingen, maar het begint toch ook al flink te komen

De kuikens zijn nu 6 weken oud en blijven vanaf nu ook 's nachts buiten. We hebben een stuk bij de eenden afgezet waar ze alvast een beetje kunnen wennen aan het buiten zijn. Het gaat erg goed met ze en ze zitten nu allemaal goed in de veren!