Een nijlganskuiken te logeren......................................
Eric zag tijdens zijn werk een nijlganskuiken vanuit een dakgoot 7 meter naar beneden vallen. Moeder nijlgans was nergens te bekennen en het kleintje rende, na eerst een paar tellen stil te hebben gelegen, de weg over. Eric heeft hem snel gepakt en 's avonds mee naar huis genomen.

Het kuiken logeert hier inmiddels anderhalve week en eet goed van de Sivo Start en het verse gras wat wij hem voorschotelen. Zodra hij groot genoeg is zullen wij hem weer vrij laten. We weten een plek waar veel nijlganzen zitten, waar hij of zij vast wel een vrouwtje of mannetje zal vinden.

Tot die tijd is het voor ons genieten, want wat is het kuiken prachtig!

De bovenstaande foto's zijn gemaakt op de dag dat het nijlgans kuikentje bij ons kwam

Inmiddels zijn we twee weken verder en zie je al dat hij goed gegroeid is. Zijn poten zijn ook zo groot geworden. Het is een gepiep en gefluit van jewelste in huis, ook omdat we sinds een paar dagen onze eigen kuikens hebben van de Laysantalingen en Baikaltalingen. Uiteraard zitten die niet samen met dit kuiken.

Voor een kort filmpje klik je op de foto hierboven

Het kuiken is nu bijna 4 weken bij ons en groeit werkelijk als kool! Vandaag mocht hij even in één van de vijvers en de gele boomeend vond dit echt interessant, hij bleef er de hele tijd bij.
Voor een kort filmpje van dit badderavontuur klik je op de foto hierboven

Ook met de andere kuikens is het heerlijk vertoeven buiten in de tuin. Zo kun je leuk het verschil zien in grootte. Om ook hiervan een kort filmpje te bekijken, klik je weer op het kleine fotootje

Het kuiken "woont" nu bijna 5 weken bij ons en hij heeft het erg naar zijn zin. Een paar keer per dag mag het even badderen in één van de vijvers en nadat het kuiken zich helemaal heeft opgepoetst (onder strenge bewaking van de boomeend uiteraard) gaat hij weer terug naar zijn eigen plek.
Weer een kort filmpje waarin het kuiken zich lekker aan het oppoetsen is, waarbij de boomeend ook een hoofdrol speelt

En wat kan hij toch mooi poseren, we krijgen er geen genoeg van om hem te fotograferen. Op de flanken zie je ook al wat veren tevoorschijn komen. Hij logeert hier nu 5 weken.

We zijn weer 2 weken verder en er is bijna geen dons meer te zien, wat een veren en wat groeit hij toch snel!