Nestje van 1 jong uit zwartgrannen keer wit, geboren 11 maart 2009

Voor ons een leuk experiment. Om de grondkleur te verbeteren bij de zwartgrannen (de reden waarom ze in 2008 niet voor voorlopige erkenning in aanmerking kwamen) hebben we gedacht dat het misschien een mogelijkheid zou zijn om wit in te kruisen. Deze dekking is van een zwartgrannen ram van onszelf met een witte voedster (uit mbm). Zij kreeg meerdere jongen waarvan er 2 mogelijk zwartgrannen waren en 1 zelfs berken. Die drie jongen hebben het helaas niet gered maar dit ene jong wel. We tasten over de kleur nog een beetje in het duister, maar het diertje lijkt toch echt een bruine te zijn. We wachten het gespannen af!
Op deze foto's 10 dagen oud

Hier is het rammetje alweer 7 weken oud en het is toch echt een bruine!

De ram, 9LK-320, volledig in de verharing. Hier is hij 4 maanden oud

Mooi door zijn verharing heen gekomen, hier is hij 6 maanden oud

We hadden de ram ingeschreven op de JDD van de NHDC bij de Niet Erkende kleuren. Hij was voor ons die dag de verrassing aangezien hij bij de bruine de fraaiste bleek te zijn met 95,5 punten!

En wat schetst onze verbazing precies één week na de mooie resultaten in Veenendaal? Onze bruine ram kreeg op de jongdierendag van PKV Lisse een F met 96 punten en werd daarmee Fraaiste konijn van de 3e en 4e maand, maar werd tevens Fraaiste konijn van de hele show! Deze bekers houden we dus in ere, het zijn immers de bekers van de eerste overwinning met bruin in de geschiedenis van de Nederlandse Hangoor Dwerg! En dat terwijl ze nog helemaal Niet Erkend zijn.........