Het begin is er!

Onze doffer van 2006 en de duivin van 2009 hebben op 21 januari 2011 een ei gelegd. Er zou op 23 januari nog een ei bijgekomen moeten zijn, maar dit kwam niet. Op aanraden van ervaren duivenfokkers hebben wij er een fop-ei bijgelegd en begonnen zij met broeden. Nu is het afwachten of het ei ook uitkomt. Helaas bleek dit eitje onbevrucht te zijn.......

Op 19 februari 2011 legde het vrouwtje alweer een nieuw eitje en nu werd er na twee dagen nog keurig een tweede eitje bijgelegd, maar ook deze eitjes waren onbevrucht.

En op 19 maart 2011 legde ze weer een eitje, net als de eerste keer bleef het deze keer ook bij één eitje. Nu hebben we het maar zo gelaten en dat is goed gegaan, want op 6 april kroop ons eerste duivenkuikentje uit het ei!

Op de eerste dag konden we al een aantal keren een glimp opvangen van het kuiken, links de originele foto, rechts het kuiken uitvergroot

Nog steeds dezelfde dag, links origineel, rechts de uitvergroting

Wat groeit het kuiken snel zeg! Links is dag 3 en rechts is dag 4. Op dag 4 deed hij zelfs al een paar keer zijn ogen open!

Hier is het kuiken 6 dagen oud en heeft hij zijn ring al omgekregen, hij groeit zo goed dat we echt geen dag langer konden wachten!! (Ringnummer 8946)

Dag 8, de zwarte veren zie je er nu al doorheen komen. Verbazingwekkend dat het bij duiven allemaal zo snel gaat!

11 dagen oud

Het duifje is nu 16 dagen oud en blijft niet meer de hele dag in de schaal, hij begint het hok een beetje te verkennen. Daarbij slaat hij ook af en toe zijn vleugels uit. waarbij je goed kan zien hoe enorm groot hij al is!

Ongelooflijk, wat gaat het toch snel! Hier is hij 4,5 week oud.

Hier 5,5 week oud en heeft in de schuur al even zijn vliegkunsten laten zien

12 weken oud

Hier is de doffer 8946 te zien op de Aar Rijn en Gouwe Show, in oktober 2011. In september deed hij mee aan de jongdierendag van PKV Lisse, waar hij 94 punten haalde, waarmee hij de mooiste doffer werd van de Modena's. Nu dus een grotere show met in totaal 55 sierduiven, hier werd hij Kampioen met een F 96!

De middelste en de rechter beker zijn voor de jonge doffer!