Nestje van 2 oranje en 1 zwartgrannen, geboren 29 maart 2010
Vorig jaar zijn we met dit oranje project begonnen. We hebben toen wat dekkingen gedaan tussen een oranje ram en zwartgrannen voedsters. De bedoeling is om de onderkleur bij de zwartgrannen te kunnen verbeteren. Zoals we al wisten kwamen uit de F1 enkel oranje dieren, wat ook is uitgekomen. Daarna is het wachten totdat de oranje dieren groot genoeg zijn om weer terug te paren op zwartgrannen. De kans op zwartgrannen jongen is in de F2 alweer 25%. Alles gaat nog volgens het boekje want uit deze paring van een zwartgrannen voedster met een oranje ram, die vorig jaar bij ons geboren is uit een oranje ram keer een zwartgrannen voedster, zijn drie jongen geboren, 2 oranje en 1 zwartgrannen!

Hier zijn de jongen 4 dagen oud
Hier met 7 dagen oud zagen we 2 oranje jongen stiekem door het hok sluipen, waarbij de zwartgrannen voedster alles goed in de gaten hield.

Het gaat erg goed met de jongen, hier zijn ze 16 dagen oud en lopen al lekker door het hok heen te banjeren

Hier zijn ze 24 dagen oud, de zwartgrannen steekt er met kop en schouders boven uit. Hij heeft een mooi kort type en een mooi bol koppie

Oranje rammetje, 7 weken oud
Oranje voedster, 7 weken oud
Zwartgrannen rammetje, 7 weken oud

De zwartgrannen ram, 0LK-313 op een leeftijd van 6 maanden, hij is prachtig uitgegroeid, is mooi kort en erg breed in voorhand en achterhand

Oranje voedster, 0LK-315, ook op een leeftijd van 6 maanden

De oranje voedster, 0LK-315, op een leeftijd van 7 maanden oud. Zij gaat verhuizen naar Duitsland waar zij ingezet gaat worden voor de fok van oranje en driekleur.